Supervizare

Supervizare profesională

Supervizarea profesională presupune facilitarea dezvoltării profesionale de către un specialist cu experiență a celor care debutează în profesie. Este un proces de învățare și de transformare care presupune multă încredere reciprocă, respect, înțelegere și flexibilitate. Scopul este de a îmbunătății rezultatele pe care le au sau le vor avea cu clienții lor.

Supervizarea  in psihoterapie

Rolul meu ca supervizor în psihoterapie este acela de a susține viitorul psihoterapeut în demersurile către înțelegerea viziunii clientului asupra lumii. Mediul pe care-l găsești alături de mine este unul de susținere și încurajare pentru ca tu, ca viitor psihoterapeut, să-ți poți susține clientul în procesul de vindecare.

Sunt acolo pentru tine și particip activ la procesul tău de dezvoltare. Îmi doresc să fiu o sursă de inspirație pentru tine, o sursă de generare de noi idei care să te ajute să-ți îmbunătățești munca. Construim împreună o relație care, cu timpul, devine o colaborare ca între doi specialiști.

Supervizarea  în psihologie clinică

În domeniul psihologiei clinice supervizarea este bazată pe competență și presupune un nivel ridicat de structură. Am înțeles, din experiență, că la începutul acestui proces supervizații vin cu un bagaj mai mare de temeri și au nevoie de instructaje specifice și de multă susținere pentru a-și putea îmbunătăți și exersa abilitățile.

Astfel, mi-am adaptat această activitate mizând pe importanța prezenței mele constante alături de tine. Mi-am dat seama că este important să fiu disponibilă atunci când ai de luat o decizie, atunci când ai de făcut o evaluare pe care o percepi ca fiind dificilă.