Despre mine

Despre  mine

Voinea Adina

Sunt psiholog clinician, psihoterapeut, formator si coach Adlerian. Sunt foarte implicata si dedicata atat in consultatiile mele, cat si in restul proiectelor pe care le desfasor.
Consider ca profunzimea relatiei terapeutice depinde atat de capacitatea noastra de ne conecta, cat si de atentia mea la detalii si receptivitate, fiind insa sustinuta de ani de experienta si ore intregi de pregatire profesionala.

M-am bucurat o buna perioada de experienta de asistent medical, experienta ce m-a ajutat  in munca cu oamenii aflati in suferinta. Mi-am ascultat ulterior intuitia si am ales sa studiez psihologia, tocmai pentru a ma concentra in a ajuta oamenii sa isi descopere resursele care le blocheaza potentialul, sa isi schimbe perspectiva si sa isi imbunatateasca viata.

De-a lungul pregatirii profesionale am inteles ca toate fiintele umane sunt creative si pline de resurse. De aceea cred ca, in esenta, calitatea vietii noastre vine din alegerile facute in acord cu valorile noastre. Am abordat in terapii teme precum anxietate, depresie, dependente, pierderi, divort, infertilitate, abuz si altele.


Cred profund in valorile aduse de familie si in importanta acestora pentru societate.

Experienta proprie m-a ajutat sa inteleg ca relatiile de lunga durata sunt dinamice, provocatoare si necesita efort si autenticitate pentru a fi mentinute. Voi sustine mereu ideea de reconectarea si refacere a armoniei intr-un cuplu.

Familia este mereu o prioritate pentru mine si ma bucur de o relatie deosebita cu cei doi copii ai nostri. O recomandare din suflet pentru parinti este aceea de a fi prezenți, conectați cu copii si cu nevoile lor pentru a le transmite increderea care ii ajuta sa se dezvolte armonios. 

Ma implic cu entuziasm in activitatile de grup, atat cele profesionale cat si in randul prietenilor si imi place sa lucrez in echipa. Imi place sa impartasesc din experienta profesionala in grupurile de formare si supervizare si ma simt stimulata de interesul si motivatia viitorilor profesionisti.

Apartin comunitatii adleriene si m-am implicat activ in promovarea psihologiei adleriene in Romania. In 2010, impreuna cu o mana de oameni minunati si echipa de board ICASSI, am organizat prima scoala de vara de psihologie adleriana – ICASSI- in Romania, mai exact, in Poiana Brasov.

M-am implicat ca voluntar in Asociatia Internationala a Soroptimistelor Brasov, iar unul dintre proiectele realizate a fost organizat in scoli, avand ca scop educatia pentru prevenirea natalitatii in randul mamelor adolescente.

Impreuna cu familia am pornit recent un proiect de suflet, am deschis o pensiune in Brasov. Pe langa faptul ca imi place sa calatoresc, am o satisfactie deosebita si atunci cand sunt gazda si cand pot sa ma implic in promovarea turismul romanesc.

Una dintre calatoriile si experientele mele preferate a fost cea din India, fiind genul de o vacanta-descoperire, care te invita la introspectie interioara. Am simtit beneficiile plimbarilor silentioase in natura, insa am avut ocazia sa cunosc si sa invat de la oameni implicati in antreprenoriat social si in implementare de modele de dezvoltare a unei comunitati. India este genul de destinatie care te invata cum poti gasesti frumusete in lucrurile simple, in locuri si oameni.

Imi petrec timpul liber cu familia, iubesc sa citesc, ma bucur de plimbari lungi in natura, particip la cursuri de dans si yoga, merg cu fiica mea la teatru si particip incantata la excursia anuala organizate doar cu prietenele mele.